Renovatie Rijkskantoor

CPM heeft bij de renovatie van het voormalig kantoorgebouw van het ministerie van VROM in Den Haag het projectteam begeleid op het gebied van Systems Engineering, kwaliteitsmanagement en risicomanagement.

Het bekende kantoorpand aan de Rijnstraat 8 is ingrijpend verbouwd en geschikt gemaakt voor verschillende ministeries en diensten. Rijnstraat 8 is onderdeel van het Masterplan kantoorhuisvesting Den Haag.  

OpdrachtgeverKlant
ActiviteitenBegeleiding projectteam
ContactpersoonBart Schure

De vraag aan CPM

Bart is gevraagd het bouwteam te begeleiden op het gebied van Systems Engineering, kwaliteitsmanagement en risicomanagement.

Tijdens uitvoering van het project heeft CPM met een klein team de verificatie- en validatieprocessen opnieuw ontworpen en geïmplementeerd. Deze optimalisatie leidde tot een sterk verbeterde meting van de voortgang en heldere, controleerbare output. De opdrachtgever had hierdoor altijd een compleet beeld van het project.

Enkele interne systemen van de opdrachtgever zijn geïntegreerd in de systematiek van het project waardoor er een uniek gemeenschappelijk dossier ontstond. Dit leidde tot een optimale kennis van met name de wijzigingen/eisenconfiguratie en risico’s en tevens een optimale beheersing van afwijkingen. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project of bent u benieuwd hoe CPM u kan helpen meer controle te krijgen over uw bouwproject? Bart Schure heeft namens CPM het bouwteam in dit project begeleid.

Neem contact op met Bart